Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ciccada live 2 Απριλίου 2016





 Οι Ciccada βρέθηκαν χθες κοντά μας και μας χάρισαν μια από τις πιο μαγευτικές prog rock βραδιές!!
 Από την προηγούμενη κιόλας ημέρα είχαν φροντίσει να στήσουν και να μελετήσουν το χώρο-αν και ήταν γνώριμός τους-και την ποιότητα του ήχου τους,ώστε το Σάββατο να επισημαίνονταν μόνο οι λεπτομέρειες.
 Το Σάββατο λοιπόν ήταν όλα έτοιμα και οι μελωδίες απ' το δίσκο τους The Finest Of Miracles πλημμύρισαν το χώρο.
 Ηχοχρώματα και συνθέσεις ,που αν και σε παραπέμπουν στη δεκαετία του '70,εντούτοις σε εντυπωσιάζουν μοναδικά με τον τρόπο που έχουν φιλτραριστεί,αφομοιωθεί και μετασχηματιστεί σε κάτι νέο,αυθεντικό και πολύ προσωπικό!!!!Η επίπονη δουλειά,η μελέτη,η συνέπεια,αλλά και το υψηλό επίπεδο των μουσικών της μπάντας,τους κάνει να ξεχωρίζουν όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά και στο εξωτερικό.
 Ο δίσκος παρουσιάστηκε ολόκληρος ,ενώ μας δώρισαν το Epirus από τον πρώτο τους δίσκο A Child In The Mirror,καθώς και μια συγκινητική εκτέλεση του Space Oddity αφιερωμένη στη μνήμη του David Bowie.
 Ακολούθησε το Nimrodel-The Procession- The White Rider των Camel κάνοντάς μας να ξεσπάσουμε σε ζεστά χειροκροτήματα..
 Η έκπληξη,που μας επιφύλαξαν,ήταν το The Lamia των Genesis αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους εμάς απ' τη ΛΕΦΚΑ-ΑΝΤΙΘΕΣΗ με την υπέροχη ερμηνεία του Jargon απ' τους Verbal Delirium!!!!!!
Τα χαμόγελα,ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα,όσων βρισκόμασταν εκεί και μεταφράστηκαν σε ζεστές επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα!!!!
Εκπληκτικός ο Ν.Νικολόπουλος πίσω απ'το φρούριο των πλήκτρων του,στο φλάουτο και στα φωνητικά.Ο Γ.Μούχος μάγεψε με τη δεξιοτεχνία και την ευαισθησία του στις κιθάρες και στα φωνή.Ο πάντα ευφάνταστος και εντυπωσιακός Γ.Ηλιάκης στα ντραμς,στα πλήκτρα και στη φωνή,ενώ το νέο μέλος στο μπάσο Άγγελος Μαλ ήταν εξαιρετικός με υπέροχο ήχο,άξιος μετρονόμος του γκρουπ!Στη φωνή και στα κρουστά η γλυκύτατη και πολυτάλαντη Δήμητρα Σπέλα μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο των Ciccada.
 Ευχαριστούμε το Γιώργο Μάκαρη, ρυθμιστή και μάστορα του τελικού αποτελέσματος του συγκροτήματος που βρισκόταν στην κονσόλα.
 Ευχαριστούμε Ciccada που μοιραστήκατε μαζί μας τα 16 χρόνια ύπαρξής μας και για τη μουσική εμπειρία που εισπράξαμε παρακολουθώντας σας!!!!!